Zoek jij een stage in Spanje?

Stage in Spanje – informatie voor jouw!

Zon, zee, strand, heerlijk eten en getinte huiden. Dit zijn dingen waar je al snel aan denkt bij een vakantie in Spanje. Maar wat als je graag langer dan een paar weken wil verblijven? Pak dan vooral je kans om een stage in Spanje te doen. Niet alleen krijg je de mogelijkheid om van alle voorgenoemde dingen te genieten, maar met een stage in Spanje krijg je ook een echt inzicht van hoe het is om te leven in Spanje. In Spanje is er voor ieder wat wils op het gebied van een stage. Ook als het niet onderdeel is van je studieprogramma, is Spanje een uitstekende keus om je stage te doen. Jaarlijks trekken duizenden mensen naar Spanje voor en studie, vakantie, stedentrip maar dus ook voor een stage. Go Stage Spanje regelen jouw stage, accommodatie, airport ophaal service en Spaanse simkaart.

 

Een stage doen in Spanje heeft heel veel voordelen. Niet alleen krijg je een inzicht in hoe je je theoretische kennis in de praktijk kan toepassen, maar je krijgt ook ontzettend veel mee van de taal. Wist je dat Spaans de moedertaal is van meer dan 400 miljoen mensen, en de tweede taal voor zo’n 110 miljoen mensen? Daarmee komt Spaans na het Mandarijn op de tweede plek met het aantal sprekers. Een stage in Spanje opent dus de deuren voor allerlei andere landen, en vergroot daarmee jouw kansen op een baan in het buitenland. Als je dus graag veel van de wereld wil zien, dan is een stage in Spanje een goede eerste keus.

stage Spanje drankjes

STEDEN VOOR EEN STAGE IN SPANJE

Voor Nederlanders is dé populairste plek om een stage in Spanje te doen in Barcelona. En dit is niet zo gek, want Barcelona wordt vaak beschreven als een paradijs op aarde. De tropische stranden, het bruisende nachtleven en het feit dat er momenteel veel mogelijkheden zijn om een stage te doen voor internationale studenten, behoren tot de belangrijkste pull factoren om naar Barcelona te gaan.

stage Spanje Valencia

Op nummer twee komt Madrid, de hoofdstad van Spanje. Deze stad is voor internationale studenten iets minder in trek, omdat het centraal in Spanje ligt en het geen stranden heeft. Maar juist omdat het centraal ligt, is het gemakkelijk om naar andere steden te reizen in je vrije tijd gedurende je stage periode. Ook zijn er in Madrid zelf tal van bezienswaardigheden, en tijdens je stage zul je je dan ook zeker niet gaan vervelen.

De stad die op nummer drie komt is Valencia. Het is ook de derde stad qua grootte. Een stad met prachtige architectuur en geschiedenis in een “urbane” omgeving. Veel mensen die hun stage in Spanje willen doen, gaan graag naar Valencia vanwege de variatie. Er zijn talloze Spaanse, maar ook internationale bedrijven waar je een stage kan doen. Het maakt niet uit wat voor studie je doet, er is in Valencia zeker de mogelijkheid om jezelf te ontplooien tijdens je stage.

stage Spanje kerk

WERKEN IN SPANJE

Zodra je dan eindelijk bent begonnen aan je stage in Spanje, zul je merken dat er nogal wat verschillen zijn in vergelijking met werken in Nederland. In Spanje wordt er bijvoorbeeld veel waarde gehecht aan goede banden met collega’s en je baas, en is tijd een relatief concept. Waar Nederlanders vaak erg stipt met de tijden zijn, zul je gauw inzien dat men het in Spanje niet zo nauw neemt met de tijd. Je moet dan ook niet vreemd opkijken als collega’s in plaats van negen uur bijvoorbeeld half tien op het werk verschijnen. Het is dan wel zo dat men in Spanje vaak wel ietsje langer door werkt. Een siësta wordt in het bedrijfsleven in Spanje eigenlijk niet echt gehouden, maar er is genoeg ruimte voor pauzes tijdens je stage!