Valencia stage | GO Spanje

Valencia ligt aan de Costa del Azahar aan de Middellandse Zee. De stad staat bekend om haar paella en sinaasappels. Valencia wordt daarom ook wel sinaasappelstad genoemd. De stad beschikt over mooie stranden, en heeft een Mediterraans klimaat met warme zomers en zachte winters. Ook heeft de stad veel prachtige bezienswaardigheden; Valencia trekt ieder jaar meer toeristen mede door Ciudad de las Artes y Ciencias. Door de groeiende economie is het uitstekende stad om hier je stage te doen.

Economie in Valencia

Na Madrid en Barcelona is Valencia de grootste stad van Spanje. De haven van Valencia, El Grao, is een van de drukste havens van de Mediterraanse kust. Valencia exporteert vooral wijn, sinaasappels, textiel en ijzer. De economie in Valencia is aan het groeien, voornamelijk door het toerisme dat de stad jaarlijks trekt. Er wordt in Valencia 10% van het totale BBP in Spanje gegenereerd en 20% van de totale export. Hierdoor zijn er veel diverse bedrijven in Valencia waar jij stage kan lopen.
stage-sevilla

Vervoer in Valencia

Valencia beschikt over verschillende publieke vervoersmogelijkheden zoals: bus, trein, tram, metro en Valenbisi. Het is in de stad makkelijk om van punt A naar B te reizen. Ook beschikt de stad over publieke fietsen, de ‘Valenbisi’. Dit zijn fietsen waar je in verschillende delen van de stad gebruik van kunt maken. Het is mogelijk om de fiets bij punt A mee te nemen en te stallen bij een ander punt in de stad. Ook is het gemakkelijk om het Valenbisi abonnement aan te schaffen. De taxi’s zijn niet duur in Valencia en dit zou wellicht een goede optie zijn voor na het stappen als er geen openbaar vervoer meer rijdt. Kortom, er zijn genoeg vervoersmogelijkheden om van jouw accommodatie naar je stage te gaan.

Taalcursus Spaans

Cultuur & Geschiedenis van Valencia

Valencia werd in 138 v. Chr. door de Romeinen gesticht. In de vierde eeuw ontstond er een katholieke gemeenschap. In de stad zijn daarom veel kerken en kathedralen te vinden. De meest bekende is de Catedral de Santa María de Valencia die in het centrum te vinden is. In maart wordt er in Valencia het feest Las Fallas gevierd. Het feest wordt jaarlijks gehouden ter ere aan Sint Jozef. Het evenement bestaat uit een grote parade van papier-maché gemaakte poppen. Aan het einde van de parade worden de poppen verbrand. Tijdens Las Fallas kleden alle meisjes zich in traditionele jurken.

De stad staat vooral bekend om haar paella, een van de bekendste gerechten van Spanje. Paella bestaat onder andere uit rijst, saffraan kruiden en tomaat. Er worden ook vaak zeevruchten of vlees, zoals konijn of kip aan toegevoegd.
go-stage-spanje-uitzicht-over-de-oceaan

Nachtleven tijdens een stage in Valencia

Valencia heeft een bruisend en vooral divers nachtleven van talloze barretjes in Barrio Alto tot hippe cocktail bars aan de haven. Las Animas Puerto, L’umbracle en MYA zijn een aantal bekende clubs in de stad. Het nachtleven begint in Valencia rond 2:00 en gaat door tot vroeg in de morgen. Het is de ideale mogelijkheid om te genieten van een drankje buiten je stage om.

Conclusie Stage in Valencia

Wil jij stage lopen in zo’n leuke stad als Valencia? GO kan dat regelen voor jou! Niet alleen zoeken wij een leuk en uitdagend bedrijf voor jou, maar ook kunnen wij accommodatie voor jou regelen en je ophalen van het vliegveld. Dit totaalpakket voor een stage in Spanje kost slechts €500,-. Contact ons snel door op de ‘Apply’ button te klikken.

Het wordt wel de sinaasappelstad genoemd en het ligt aan de Costa del Azahar. Valencia heeft een Mediterraans klimaat met warme zomers en zachte winters. Met prachtige bezienswaardigheden, zoals Ciudad de las Artes y Ciencias, sten een groeiende economie is het een uitstekende stad om hier je stage te doen. Door onze ervaring in Valencia kan GO jou helpen aan een uitstekende stage in Valencia! Tegen een mooie prijs van €500,- vinden wij al een stage voor jou in Valencia, inclusief het vinden van accommodatie. Meld je snel aan voor een stage in Valenica door op de ‘Apply’ button te klikken.

stage valencia proces