Stage in Madrid

Een stage in Madrid is een keuze van vele studenten die naar Spanje willen. Madrid is een rijke stad in elk opzicht. Het heeft een rijke geschiedenis, is rijk aan culturele hoogtepunten en heeft en bruisend nachtleven. Madrid is een van de grootste steden van Europa en is een heuse metropool. Desalniettemin heeft de stad een authentieke Spaanse uitstraling met ook een prachtige architectuur. De stad heeft bekende musea en een groot zakencentrum waar banken en internationale bedrijven gevestigd zijn. Daarnaast heeft Madrid meerdere universiteiten dus zijn er ook een flink aantal studenten die de stad een stuk jonger maken. Tijdens je stage Madrid zal je je dus niet snel vervelen. Omdat Madrid op een cultureel en zakelijk vlak veel te bieden heeft is het uitermate geschikte stad voor een stage.

Economie van Madrid

Madrid is als stad een sterke link tussen Europa en Zuid-Amerika. Door de Spaanse taal hebben de bedrijven in de stad goede handelsrelaties met Zuid-Amerikaanse landen en is Madrid voor veel Zuid-Amerikaanse bedrijven de poort naar Europa. Veel multinationals hebben hun hoofdkantoren in de stad en daarmee is Madrid het financiële centrum van het land en ook een van de grootste financiële centra van Europa. Naast de financiële sector zijn er veel bedrijven in Madrid aanwezig in andere sectoren. Madrid heeft bijvoorbeeld ook een grote auto-industrie en de stad telt ook ontzetten veel start-ups. Er De wijken AZCA(Asociación Mixta de Compensación de la Manzana A de la Zona Comercial de la Avenida del Generalísimo) en CTBA (Cuatro Torres Business Area) zijn samen het zakencentrum van de stad waar banken zoals BBVA, Santader hun kantoren hebben. Er zijn dus genoeg stage Madrid mogelijkheden in verschillende sectoren.

stage spanje

Openbaar vervoer tijdens je stage in Madrid

Madrid is een grote stad en niet alles is met de voet te bereiken. Dé manier om dan ook door de stad te reizen is met de metro. Madrid heeft een uitgebreid metro netwerk die strekt tot in de verre buitenwijken. Een kaartje voor de metro kost tussen de 1,50 en 3 euro afhankelijk van het aantal zones dat je passeert. Ook is het mogelijk om een maandkaart te kopen voor 20 euro per maand.
stage in Madrid

Culturele aspecten tijdens jouw stage in Madrid

Madrid staat bekend als een van de beste Europese bestemmingen op het gebied van kunst. De drie meest bekende musea van de stad, die ook wel de gouden driehoek wordt genoemd , zijn het Prado Museum, het Reina Sofia Museum en het Thyssen-Bornemisza Museum. Verder heeft de stad veel mooie pleinen en parken waaronder het Parque del Retiro en het Plaza Mayor. Madrid is dus een prachtige stad waar je de echte Spaanse cultuur kunt proeven en waar het absoluut geen straf is om doorheen wandelen als je een dagje vrij hebt van je stage. Madrid heeft een lange geschiedenis en bestaat al sinds de vroege middeleeuwen. Na veel verschillende monarchen heeft de stad er een aantal mooie monumentale paleizen bij gekregen. Madrid heft daarmee ook echt de uitstraling van een hoofdstad waar de Madrilenen trots op zijn. Ook voetbal is een deel van de identiteit van Madrid. De stad heeft twee bekende voetbalclubs Real Madrid en Atletico Madrid. De rivaliteit tussen de twee is enorm en elke Spanjaard zal je overtuigend vertellen welke van de twee beter is. Als je een voetballiefhebber bent is het dan ook zeker aan te raden om een wedstrijd mee pakken van Atletico Madrid of Real Madrid. Verder zijn er veel ‘tapas’ barretjes en kroegen waar je tot diep in de avond kunt genieten van de Spaanse keuken of een paar lekkere drankjes kunt doen.
Stage Spanje - Madrid

Nachtleven in Madrid

Het nachtleven in Madrid is zeer uitgebreid. Van hippe tot chique clubs en van gezellige feestkroegen tot cafetarias. In de wijk Alonso Martinez vind je vooral de tapas barretjes en restaurants en in de studentenwijken Arguelles en Moncloa zijn vooral de feestkroegen en discotheken te vinden. Alhoewel er bepaalde wijken zijn met een groter aantal barren of clubs, zijn er overal in de stad wel gelegenheden te vinden om een biertje te drinken of te eten. Madrid stikt van de cafetaria’s; plekken waar je tot laat in de avond nog kunt eten en alcoholische dranken kunt kopen. Voor de echte nachtclub-gangers zijn Pachá en Joy Eslava bekende clubs om de nacht te vieren. Zou jij je stage willen doen in deze prachtige stad? Meld je dan aan bij ons. Wij kunnen de stage vinden in Madrid die goed bij je past en waarbij je naast de werkervaring die je op doet ook kunt genieten van deze geweldige stad. Ook kunnen we je helpen met het vinden van een accommodatie waarin jij je thuis zult voelen tijdens je stage periode.
stage madrid proces