Stage in Barcelona

Stage-Barcelona programma? Welkom bij het beste bureau voor stage Barcelona. Wij linken jou aan meerdere studenten die via ons een stage in Barcelona lopen. Het wordt een mooie stage periode in Barcelona en zie onderstaand wat Barcelona allemaal te bieden heeft. Stage Spanje is een onderdeel van een groot GO merk zoals stage-engeland.nl , stage-afrika.nl , gostageamerika.nl etc.

 

Het wordt wel het Hart van Catalonië genoemd en het is de tweede stad van Spanje. Barcelona staat bekend als een bruisende stad vol met architectonische hoogstandjes van Gaudí. De authentieke Catalaanse cultuur proef je overal. Daarnaast is het een belangrijk economisch en financieel centrum in Zuid-Europa, wat veel mogelijkheden tot banen en stages schept. Voor een buitenlandse stage is Barcelona bij vele studenten een favoriete stad.

stage in Barcelona

Economie

Toerisme is een grote inkomstenbron voor de Catalaanse hoofdstad. In 2015 bezochten bijna 6 miljoen mensen de stad. Het is daarom geen wonder dat Barcelona vol staat met hotels, appartementencomplexen en hostels. Van luxe tot eenvoud, er is van alles. Barcelona kan dus gezien worden als een stad waar veel toerisme studenten graag hun stage doen. Een andere inkomenstenbron van waarde is de technische sector, waaronder de productie van auto’s. Zowel SEAT als Nissan heeft een grote fabriek in Barcelona. Daarbij is de stad van oudsher al een belangrijke plek voor de Spaanse en Catalaanse industrie.

Naast Milaan, Parijs en Londen is Barcelona een belangrijke modestad in en van Europa. Fashion groeit meer en meer hier. Behalve de beroemde merken worden er steeds meer kleinere kledingzaakjes geopend. Bovendien worden er veel modeshows en kledingsbeurzen georganiseerd. Wist jij dat Zara uit Spanje komt en wij stages hebben bij vele modehuizen..?

Taalcursus-Barcelona

Vervoer

Barcelona kent verschillende manieren van transport: de trein, metro, tram, bus, vliegtuig en kabelbaan. Er zijn verschillende vervoersmaatschappijen, maar allen vallen onder Autoritat del Transport Metropolità. Dit is de transport autoriteit in en rondom Barcelona die alle vervoersdiensten regelt. Over het algemeen worden de vervoersmogelijkheden in Barcelona als goed en overzichtelijk beschouwd. Het Barcelona-El Prat Airport ligt 17 kilometer buiten het centrum en is goed bereikbaar met de trein en bus. Om van punt a naar punt b te komen in het centrum is de metro het snelste en meest toegankelijke vervoersmiddel. De elf verschillende metrolijnen brengen je overal in de stad. Tijdens jouw stage in Barcelona kan je dus goed gebruik maken van het openbaar vervoer en hoef je geen dure huurauto’s te huren. Het is echter wel leuk om het land te zien en tijdens de weekenden een auto te huren met andere buitenlandse studenten om mooie roadtrips te maken.

stage spanje

Cultuur en Geschiedenis

Naast het feit dat Barcelona de hoofdstad van de deelstaat Catalonië is, is het symbolisch ook het hart van de Catalaanse cultuur. Waar in de rest van Catalonië het Catalaans de belangrijkste taal is, wordt er in Barcelona zowel Catalaans als Spaans gesproken. Het is dus niet dat je geen Spaans kan leren in deze mooie stad. Wij raden dan ook aan om een weekje eerder te arriveren voor de aanvang van jouw stage om de stad goed te leren kennen. Toch zie je de Catalaanse uitingen in cultuur terug, zoals in de werken van de Catalaanse architect Antoni Gaudí. De meest bekende zijn de Sagrada Família en Park Güell, maar ook Casa Battló en Casa Mila zal je al een keer eerder hebben gezien op afbeeldingen. Al deze prachtige werken zijn onderdeel van het Catalaans modernisme.

Verder kent Barcelona veel interessante musea die meer vertellen en laten zien over zowel de Catalaanse als Spaanse cultuur en geschiedenis. Een voorbeeld daarvan is het Museu; Història de Barcelona dat over het verleden van Catalonië vertelt. Zeker voor voetballiefhebbers is een bezoek aan het FC Barcelona Museum een must. Met mooie video’s en verhalen over Johan Cruijff, Lionel Messi en natuurlijk een blik in het Camp Nou wordt getoond hoe groot en hoe belangrijk FC Barcelona voor Catalonië is.

Nachtleven tijdens stage Barcelona

Het nachtleven van Barcelona kan omschreven woorden in twee woorden: groot en divers. Voor iedereen is er wat wils ongeacht jouw smaak. Beroemde uitgaanswijken zijn Las Ramblas, Gracia en de Gotische wijk. Hier bruist het van de gezellige bars, cafés en restaurants. Tijdens jouw stage in Barcelona zal je je dus goed vermaken. Een stage in het buitenland moet je natuurlijk genieten van het nachtleven in Barcelona wat naar onze mening beter is dan die van Nederland. Als je naar een club wil, zijn BeCool en de Macarena Club leuke suggesties. Waar het bij BeCool met name om de elektronische muziek draait, gaat het bij de Macarena Club vooral om de gezellige sfeer. Vergeet niet van te voren een lekkere tapas te eten en te genieten van de heerlijke wijnen!

stage barcelona proces