Stage Barcelona ñ Las Ramblas

Bezoek las Ramblas met je stage Barcelona programma

Las Ramblas is een van de meest bekende promenades van de wereld. Het is uiteraard een aanrader voor iedereen die Barcelona voor de eerste keer bezoekt. Je kan lekker wandelen over de promenade en genieten van de mensen om je heen. Je komt van alles tegen op de Las Ramblas tijdens je stage Barcelona programma. Op de Las Ramblas vind je bijvoorbeeld kiosken, bloemenwinkels, terrasjes en fonteinen. Er komen van allerlei mensen af op deze mooie plek zoals, locals, toeristen, dansers, voetbalfans en tekenaars. Je mag dit beslist niet overslaan tijdens je stage Barcelona programma. Met ons stage Barcelona programma kan jij zeker een bezoekje brengen aan deze gezellige promenade. In ons stage Barcelona pakket regelen wij je stage en huisvesting. Wij zullen met al je wensen rekening houden zodat jij een droom stage in Barcelona zal hebben. Wij zijn dan ook een zeer ervaren stage bemiddelingsbureau die een zeer groot netwerk heeft opgebouwd om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Onze service is dan ook via no cure no pay. Als wij niet leveren betaal jij niks. Vraag nu een gratis skype gesprek aan zodat jij deze gezellige en mooie stad kan bezoeken ons een stage Barcelona programma.

stage-barcelona-las-ramblas

Wat te doen bij Las Ramblas?

Las Ramblas is een van de belangrijkste en populairste straten van Barcelona. Het is dan ook een populaire toeristenattractie in de stad. Het is een fijne plek om door heen te wandelen. Het begint in de haven van placa catalunya tot de gotische wijk genaamd el raval. Het is een super levendige straat waar je van alles tegen zal komen. Las ramblas is vol met mensen, straatartiesten en verschillende verkopers. Het is iets wat je zeker gezien moet hebben tijdens je stage Barcelona programma. Een zeer mooie wandeling die je kan maken is om te beginnen bij placa catalunya en vervolgens eindigen bij het winkelcentrum Maremagnum. Je komt tijdens deze wandeling vele leuke en interessante dingen tegen waar je even kan rondkijken.

stage-barcelona-las-de-boulevard

Winkelen en uit eten op de Las Ramblas

Las Ramblas is zeker een straat waar je kan winkelen. Je kan er voornamelijk vele souvenirs vinden. Er worden de laatste tijd wel steeds meer winkels van modeketens gevestigd. Je kan er in ieder geval al je souvenir inkopen doen. Er zijn vele leuke kraampjes aan de straat maar ook winkels in de gebouwen waar je een kijkje kan nemen. Daarnaast kan je op de Las Ramblas ook zeker wat te eten vinden. Het is helaas wel een afrader aangezien het zeer toeristisch is en je veel te veel betaald voor wat je krijgt. Maar je kan op de Las Ramblas ook zeker een aantal leuke plekken vinden, je moet alleen weten waar je moet zoeken. Er zit bijvoorbeeld in het begin van de Las Ramblas gezien van playa Catalunya aan de rechterkant een steegje met allerlei leuke plekken om te eten. Het is een soort van binnenplaats waar je heerlijk kan genieten van het weer en het eten.

stage-barcelona-las-ramblas-terrasje

Hoe kom je bij las Ramblas?

Er is een zeer goede kans dat je met je stage Barcelona programma redelijk in de buurt van de Las Ramblas woont. Dat is natuurlijk als je een mooi budget hebt anders moet je een klein stukje met bijvoorbeeld de metro reizen. Als je naar het noordelijke gedeelte van de Las Ramblas reist kan je lijn L1, L3, L6 en L7 nemen en uitstappen bij Catalunya. De stop Licue ligt centraal in de Las Ramblas en je komt er met de lijn L3. Je kan lijn L3 ook nemen als je naar het zuidelijke stukje van de Las Ramblas wilt. Dan moet je uitstappen bij Drassanes. Zo kan je makkelijk zelf naar de Las Ramblas reizen en uitstappen waar jij wilt.
stage-barcelona-las-ramblas-lopen

Geschiedenis

Een straat zoals deze heeft natuurlijk een rijke geschiedenis. Namelijk lang gelden werd de Las Ramblas gebruikt door de Romeinen als een riool. Het was een soort kanaal dat de romeinen zo goed konden gebruiken. Rondom de straat werd over de jaren die erop volgende een stadmuur gebouwd. Die muur werd vervolgens weer gesloopt en werd er uiteindelijk een straat van gemaakt zoals wij hem als de dag van vandaag kennen. Er werden rondom de straat religieuze en adellijke gebouwen gebouwd. Zo begon de straat steeds meer te groeien met prachtige gebouwen. Rond de 18de eeuw werd er uiteindelijk een wandelpromenade van gemaakt met bankjes, lantaarns en verschillende soorten winkeltjes. Door al deze verandering is de straat omgetoverd in de gezellige sfeer die je nog altijd te vinden is. Desondanks de populariteit van de straat blijft de straat onaangetast tot op de dag van vandaag. Je kan dus veel geschiedenis terugvinden op de Las Ramblas tijdens je stage Barcelona programma.

 

Hop on hop off

In de stad rijdt een hop on hop off bus die je langs alle bekende bezienswaardigheden zal langs brengen tijdens je stage Barcelona programma. De bus stopt dus ook bij de Las Ramblas. De bus is een zeer leuke methode om alle bezienswaardigheden in Barcelona te zien tijdens je stage Barcelona programma. Je kan ervoor kiezen om een paar uurtje op de Las Ramblas door te brengen en vervolgens weer verder te rijden door naar de andere bezienswaardigheden van Barcelona. Vraag nu een gratis Skype gesprek aan en begin je avontuur in deze prachtige en historische stad.

stage-barcelona-las-ramblas-palmbomen