Mooie Natuur Tijdens Je Stage in Spanje

Wandelen in de mooie natuur van Spanje tijdens je stage

Ik werk bij GO Placements; hèt bedrijf dat jouw stage in Spanje regelt, je accommodatie en zelfs je airport pick-up. Er is ontzettend veel te beleven in Spanje. Naast werken op je stage en werken aan een eventuele (afstudeer)-opdracht, wil je ook leuke dingen beleven. Wat is een betere manier om te ontspannen dan om de natuur in te trekken? In deze blog zal ik je wat tips geven zodat je naast je stage ook de gaafste hiking trails kan bezoeken.

 

Voorbereiding

Voordat je aan een hike begint, moet je eerlijk zijn tegenover jezelf en bepalen wat je niveau is. Het heeft geen nut om een hike te doen die bestemd is voor ervaren hikers als je normaal gesproken geen 5km kan wandelen; je hebt geen zin om tijdens je stage in Spanje te verdwalen. Zorg er voor dat je goede schoenen aan hebt, die voldoende steun geven en een goed profiel hebben. Neem een rugzak mee met voldoende water, zonnebrandcrème en een kleine snack. Wanneer je al je benodigdheden hebt meegenomen, hoef je alleen maar na te denken waar je na stage wilt gaan wandelen.

stage-in-spanje-hike

Kijk uit voor de beren en wolven in Asturië

In het noorden van Spanje ligt het gebied Asturië. Het is onderdeel van het Cantabrisch Gebergte. Het terrein kenmerkt zich door extreme vormen: glooiende hellingen met brede dalen afgewisseld met steile kloven en verticale rotswanden. Op weg naar de toppen (max. 2200 m) kom je eerst door beukenbossen en over brañas, bergweides met pittoreske herdershutten. Hogerop wordt het landschap ruig en is de bodem begroeid met alpiene, toendra-achtige planten. De noordkant van het park is het natst en groenst, door de regen die de Golf van Biskaje aanvoert. Tijdens je stage in Spanje kan je hier zelfs beren en wolven tegenkomen! Wanneer je stage loopt in Spanje, kan je hier het beste wandelen in mei of juni.

stage-in-spanje-cantabrisch-gebergte

 

Wandelen in de diepste grotten van Spanje tijdens je stage

Picos de Europa is misschien wel de meest bekende plek om te wandelen. Dit berggebied ligt ook in Asturië. Dit hooggebergtegebied  (> 2500 m) van kalksteen met grillige messcherpe pieken, zoals de beroemde Naranjo de Bulnes is een echte hotspot voor rotsklimmers. Tegelijk vind je in het park de diepste grotten van Spanje. Het gebied is opgebouwd uit drie bergmassieven die worden doorsneden door rivieren en diepe kloven. Het mooist is het westelijke massief, het Macizo Occidental, met bossen, weides, ravijnen en meren. De hoogste piek, Peña de Cerredo (2648 m, Macizo Central) is bijna jaar rond bedekt met sneeuw. In de loofbossen veel klein wild, rondom de toppen adelaars en gieren. Wat echt gaaf is, is dat je hier tijdens je stage in Spanje de grot Sima de La Cornisa kan bezoeken, die is 1507 meter diep. De beste tijd om hier te wandelen is juli tot en met september. Wil je de sneeuw zien tijdens je stage in Spanje? Dan kan je het beste gaan van oktober tot en met juni.

stage-in-spanje-Sima-de-La-Cornisa-grotten

Tijdens je stage in Spanje wandelen op de vulkaan

Tenerife is een vulkanisch eiland dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden. Het is een eiland met hoge bergen die steil aflopen naar zee. De grootste vulkaan is El Teide (3718 m), tevens Spanjes hoogste berg. Bijna de helft van het eiland is beschermd natuurgebied, waaronder Nationaal Park Cañadas del Teide. Op zeeniveau bestaat het decor uit vetplanten, cactussen en palmbomen. Vanaf 700 meter hoogte loop je door een groen (regen)woud van varens en daarboven – na een brede strook dennenbossen – kom je terecht in een landschap van kraters en lavavelden in rode, bruine, gele en grijze tinten. Uitgestrooid over de lavavelden van de Teide liggen grillige rotsblokken. Het is heel bijzonder om tijdens je stage in Spanje zo een grote variatie te zien in de landschappen. Je kan hier het hele jaar door wandelen, aangezien er altijd aangename wandeltemperaturen zijn. Het mooist is misschien om tijdens je stage in Spanje hier in mei te komen wandelen, want dan staat het veld in bloei.

 

Legendarisch wandelen in de Pyreneeën

In het noordoosten van Spanje vind je de Pyreneeën. Het Parque Nacional Ordesa y Monte Perdido heeft een indrukwekkend hooggebergte met torenhoge pieken van kalksteen die het domein zijn van gieren en gemzen. Volgens de legende zouden de hoogste toppen – Cilindro de Marboré (3325), Monte Perdido (3355) en Pico de Añisclo (3259) – de harten zijn van de ‘Tres Sorores’, drie herderinnen die liever in steen veranderden dan zich overgeven aan een bende soldaten. Het park omvat enkele reusachtige canyons –  Ordesa (de grootste, ‘Grand Canyon’), Anisclo (de diepste), Escuain en Pineta – met hier en daar spectaculaire, door kolkende rivieren gevormde watervallen. Wanneer je tijdens je stage in Spanje hier wilt wandelen, denk eraan dat er in de zomer maar een beperkt aantal bezoekers wordt toegelaten.

stage-in-spanje-El-Camino-del-Rey

Natuurlijk zijn er nog meer mooie nationale parken te bezoeken tijdens je stage. De meeste van deze parken hebben een eigen website, waar je ook verschillende routes kan bekijken en downloaden. Lijkt het jou ontzettend gaaf om stage in Spanje te lopen en in je vrije tijd je grenzen te verleggen tijdens de coolste hikes? Klik dan nu op ‘Vraag nu aan’ voor een gratis Skype gesprek om jouw mogelijkheden voor een stage te bespreken.