La Tomatina

Stage in Spanje

Bij GO Placements kan jij de perfecte stage vinden in Spanje. GO Placements helpt je bij het vinden van een stage die erg leerzaam voor jou zal zijn en waar je daarnaast ook nog van Spanje kunt genieten. GO Placements kan je ook helpen met het zoeken van een accommodatie in de stad waar je stage gaat lopen . Voor de scherpe prijs van 500 euro regelen wij een stage voor jou en helpen we je aan een accommodatie. Schrijf je nu bij ons in en GO to Spain!

een stage in Barcelona is een mooie ervaring. Wij als GO placements regelen alles voor je. Kijk snel op goplacements.com

Tomatina festival in Spanje

Spanje is een kleurrijk land en rood is misschien we de kleur van Spanje. Rood zit natuurlijk in de vlag van het land en is de kleur van het tenue van het Spaanse voetbal elftal. Verder is rood de kleur die de Spaanse stier op hol doet slaan maar rood is vooral ook de kleur van de miljoenen tomaten die door de straten vliegen van Buñol op de laatste woensdag van augustus. Welkom bij La Tomatina; het feest in de provincie van Valencia waarbij duizenden mensen elkaar bekogelen met tomaten. Het festival is een van de grootste en bekendste van Spanje en trekt jaarlijks zo’n 30.000 bezoekers. Het is het dan ook meer dan waard om tijdens je stage in Spanje een dagje af te reizen naar Buñol.

een stage in Barcelona is een mooie ervaring. Wij als GO placements regelen alles voor je. Kijk snel op stage-spanje.nl

Geschiedenis

Het feest is in 1945 ontstaan toen er onder een groep mensen een voedsel gevecht ontstond waar vooral tomaten werden gebruikt. Het jaar daarna kwam iemand op het idee om het nog een keer over te doen en na een aantal jaar was een traditie was geboren. Er zijn jaren geweest waarin het feest verboden is geweest namelijk in 1950 en 1957 toen de gemeente de rotzooi zat was. Vanaf 1959 is het feest officieel toegestaan en helpt de gemeente bij de voorbereidingen van het festival.

een stage in Barcelona is een mooie ervaring. Wij als GO placements regelen alles voor je. Kijk snel op goplacements.com

GO to Buñol

Buñol is een klein stadje in de provincie van Valencia en het ligt op zon 25 kilometer van de stad Valencia. Valencia is overigens ook een geweldige stad voor een stage. Omdat het stadje normaal gesproken maar zo’n 9.000 inwoners heeft is het moeilijk om een accommodatie te vinden in Buñol. Daarom verblijven er dan ook veel mensen in Valencia en nemen vanaf daar de trein naar het stadje. Het is sterk aangeraden om kleren mee te nemen die vies mogen worden of die je naar afloop gewoon kunt weggooien. Daarnaast nemen veel bezoekers een (duik)bril mee om te zorgen dat er niet te veel tomaat in hun ogen komt. Het tomaten gevecht wordt ingeluid met een kanonschot en er volgt een tomaten oorlog van ongeveer een uur of twee. Het tweede kanonschot markeert het einde van het gevecht en iedereen moet dan stoppen met gooien. De tomaten zijn overrijp dus vrij zacht en een regel is ook dat wanneer iemand een tomaat gooit hij of zij hem eest fijn moet knijpen. Tijdens het tomaten gooien is het uiteraard ieder voor zich!

Ben jij in Augustus al in Spanje en wil je naar dit geweldige festival. Dat kan! GO Placements kan een stage voor je regelen waarbij je nieuwe werkervaringen op doet maar waarbij je ook kunt genieten van de Spaanse cultuur en zijn evenementen. Just GO for it!
Stage Barcelona