La Batalla de Vino

Een stage in Spanje

Wil jij een stage bij een leuk bedrijf in Spanje? GO Placements kan zo’n onvergetelijke ervaring voor jou regelen. Niet alleen zorgen wij dat je terecht komt bij een uitdagend stage bedrijf, maar ook regelen we accommodatie en airport pick-up voor jou. Of je nou naar Barcelona, Madrid, Valencia of Ibiza wil, het kan allemaal gerealiseerd worden voor jou. Dit totaalpakket voor een stage in Spanje kost slechts €500,-. Contact ons snel door op de ‘Apply’ button te klikken.

een stage in Barcelona is een mooie ervaring. Wij als GO placements regelen alles voor je. Kijk snel op goplacements.com

La Batalla de Vino

Tijdens jouw stage in Spanje zijn er ontzettend veel leuke activiteiten die je kunt doen. Natuurlijk kun je deze in de stad van jouw stage doen, maar er is ook een aantal mooie feesten en tradities dat wordt gehouden in het binnenland van Spanje. Een voorbeeld hiervan is La Batalla del Vino, het feest in Haro waarbij duizenden mensen meedoen aan een spectaculair wijngevecht. Tijdens deze ware wijnoorlog trekt iedereen ten strijde met zijn of haar wapens. Go to La Batalla!

Een stage in Spanje via stage-spanje.nl is een unieke ervaring. contact ons nu om ook deze ervaring te hebben

Geschiedenis van La Batalla

Tegenwoordig gaat iedereen los tijdens het gevecht, maar La Batalla heeft een heuse geschiedenis die teruggaat tot de twaalfde eeuw. In deze tijd hadden de inwoners van Haro een conflict met de inwoners van het aangrenzende dorp, Miranda del Ebro. Uiteindelijk werd het akkafietje opgelost doordat de grenzen tussen beide dorpen werden vastgelegd. Om het te terrein symbolisch te markeren, verfden de inwoners van Haro de grenzen donkerrood en paars op de dag van de Heilige Petrus en de eerste zondag van september.

Pas eeuwen later, in 1710, brak bij het verven een spontaan wijngevecht uit onder de inwoners van Haro. In de twintigste eeuw kwamen historici achter dit feit, waardoor het wijngevecht steeds populairder werd. Uiteindelijk is het uitgegroeid tot een massaal volksfeest dat geweldig is om te bezoeken tijdens een stage in Spanje.

een stage in Barcelona is een mooie ervaring. Wij als GO placements regelen alles voor je. Kijk snel op goplacements.com

Go to La Batalla de Vino

Elk jaar wordt La Batalla de Vino op 29 juni gehouden, waarmee het een mooi feest is aan het einde van jouw stage in Spanje. De lokale bevolking en veel toeristen komen bijeen in het hart van La Rioja, de rode wijnstreek van Spanje. De dag begint met een optocht om zeven uur ‘s ochtends. Daarna begint de wijnoorlog. Kijk uit, want als toerist of student is er een grote kans dat je een favoriet doelwit wordt van de lokale bevolking. Dat is ook een extra reden om revanche te nemen. Aangezien de meeste bezoekers witte kleding aandoen, is het slim om hetzelfde te doen. Zo val je uiteindelijk minder op.

Na het wijngevecht van drie uur barst het feest los. De muziek gaat aan en de tap gaat open. Ook is er in de middag een stierengevecht in het centrum van Haro. Met name de lokale bevolking gaat naar dit evenement, toeristen en andere bezoekers blijven met name op het feestterein. Het is natuurlijk leuk om bij beide feesten te zijn geweest tijdens je stage in Spanje.

Er zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden in Haro. Naast dat er plaats is voor 6000 bezoekers op de lokale camping, kan je ook terecht bij de vele gasthuizen en tijdelijke hostels in Haro zelf. Mis dit feestje niet tijdens jouw stage in Spanje, want het is één van de vele geweldige feesten in Spanje. Just go for it!
Stage Barcelona