Jouw stage in Valencia

Informatie over jouw stage in Valencia

Waar ga je heen voor je stage in Spanje? Je zal waarschijnlijk eerst aan Madrid of Barcelona denken, de hoofdstad en de tweede grootste stad. En een stage in Valencia dan? Valencia heeft het grootste park van heel Spanje, het grootste aquarium van heel Europa en ook het grootste straatfestival van heel Europa. Het is de geboortestad van paella, je hebt er de leukste en gezelligste wijken en pleinen, de lekkerste tapas en de vetste clubs en bars.

stage-valencia-ayuntamiento-min

De highlights van Valencia

Er zijn veel dingen die je kan en moet zien tijdens je stage in Valencia. …Èn van die dingen is het park ëJardin del Turiaí. Jardin del Turia is negen kilometer lang en daardoor het grootste park van heel Spanje. Als je tijdens je stage in Valencia fit wil worden of blijven is dit park een perfecte plek om te gaan trainen. Er zijn plekken met allerlei rekken waar je aan kan trainen en paden voor het hardlopen, fietsen en wandelen. Als je in Valencia bent voor je stage moet je sowieso een keer door dit hele park fietsen.

Naast Jardin del Turia heb je Jardin del Real en Jardin de Monforte. Jardin del Real is een groot park met een eendenvijver, een voliËre met parkieten en kleine papegaaien en een soort fietsparcours. Het is heel leuk om door dit parcours te fietsen want er zijn invoegstroken, stoplichten, rotondes en verkeersborden. Net als op autowegen dus, maar dan in miniatuur vorm speciaal voor fietsers.

stage-valencia-jardin-de-monforte-park-min
Jardin de Monforte is iets kleiner, maar wel een schitterende plek om een rondje te lopen of om gewoon even te zitten en te relaxen. Als het je soms even te druk wordt op je stage, ga hier dan heen. Je komt er totaal tot rust. Er is een klein watervalletje, een vijver met Koikarpers en goudvissen, prachtige planten en bloemen, standbeelden en een rozentunnel. En voor de dierenliefhebbers: er zijn daar veel goedverzorgde en lieve zwerfkatten. Sommige komen met je knuffelen.
Aan het einde van het negen kilometer lange park Jardin del Turia heb je de Ciudad de Las Artes y Las Sciencias (City of Arts and Science), ontworpen door architect Santiago Calatrava. Je zal hier tijdens je stage in Valencia vast meerdere keren komen, want het is een prachtige plek. Een echte trekpleister voor toeristen.

Er zijn verschillende gebouwen in de City of Arts and Science:

ï OcÈanogr‡fic: het grootste aquarium van Europa.
ï LíHemisfËric: een IMAX bioscoop en planetarium.
ï LíUmbracle: een openlucht tuin met standbeelden en verschillende soorten planten.
ï El Museu de les CiËncies PrÌncipe Felipe: een science museum.
ï El Palau de les Arts Reina Sofia: opera zaal en kunstzaal.
ï Lí¿gora: een binnenplaats waar concerten en sport evenementen plaatsvinden.

OcÈanogr‡fic is zeker een bezoekje waard. Er zijn schitterende dolfijnenshows en een tunnel omringd door haaien waar je doorheen kan lopen. Het aquarium telt 45.000 dieren van 500 verschillende soorten. Soms zijn er kortingsacties voor studenten en dat geldt ook voor het Science museum. Het is handig om Facebook te checken voor deze acties. Zonder actie is de entree Ä29,10. Check wel of de actie ook geldt als je een stage in Valencia doet in plaats van studeert.

Ook is er een grote dierentuin in Valencia, Valencia Bioparc. De dieren die daar wonen hebben heel veel leefruimte. Entree kost Ä23,80 en het is handiger om je tickets online te kopen zodat je de rij voor de tickets kan vermijden.

La Lonja de la Seda is UNESCO werelderfgoed en kost maar Ä2 voor studenten. Dit gebouw is tussen 1482 en 1533 gebouwd en het werd gebruikt voor de handel in zijde. Het is een prachtig laatgotisch gebouw en zeker een bezoek waard voor maar 2 euro.

stage-valencia-kathedraal-min
Als je La Londa de la Seda uit komt loop je tegen Mercado Central aan. Dit is een grote indoor markt in een gebouw met een prachtig plafond. Je kan daar veel verschillende dingen kopen. Van groente tot belegde broodjes en van snoep tot souvenirs. Het is open van maandag tot en met zaterdag tussen 8 uur ís ochtends en 3 uur ís middags.
De kathedraal van Valencia kan je vinden op Plaza de la Reina. Deze kathedraal dateert uit de 13e en 14e eeuw, en er is een museum met mooie kunst in de kathedraal die je kan bezoeken. Ook is er een archeologische opgraving in een kelder waar je echte schedels ziet liggen. Best spannend! De entree voor de kathedraal + museum kost Ä7.
In de kathedraal heb je ook de ingang van de uitkijktoren ëEl Migueleteí. Dit kost Ä2 en je moet 207 traptreden opklimmen om bij de uitkijkplek te komen. Niettemin is het uitzicht bovenaan de klim naar boven dubbel en dwars waard. Vanaf de top kan je over de hele stad kijken. Achter de kathedraal ligt Plaza de la Virgen waar je ook zeker even heen moet lopen als je er in de buurt bent.

Je kan natuurlijk niet je stage in Valencia doen zonder af en toe op het strand te relaxen! Het strand Malvarrosa is heel breed en heeft een lange boulevard met restaurantjes, barretjes, winkels en kleine kraampjes met souvenirs en andere dingen. Valencia heeft 300 dagen zon en zachte winters, dus je zal vaak van het weer kunnen genieten op het strand. Als je een keer wat eerder weg mag van je stage is het een aanrader om lekker te gaan picknicken en naar de zonsondergang te kijken op het strand.

Aan het begin van Malvarrosa ligt Marina Beach Club. Als je geld wilt en kan uitgeven dan moet je daar echt heen gaan. Het is een super relaxte plaats om de dag te spenderen. Ze draaien heerlijke muziek en je hebt uitzicht over het strand. De entreeprijs is van maandag t/m vrijdag Ä50 maar je betaalt Ä20 daarvan voor het huren van een bedje en Ä30 mag je spenderen aan drankjes en/of eten. In het weekend is de entree Ä70; Ä30 voor een bedje en Ä40 voor eten/drinken. Er is een bepaalde dress code dus zorg ervoor dat je van tevoren de regels heb gecheckt op hun website.
Verder heb je op Plaza de Ayuntamiento het gemeentehuis waar ook een museum in zit. Het gemeentehuis is heel mooi vanbinnen en de entree is gratis.

Het stierengevecht gebouw op Plaza de Toros is ook zeker een bezoekje waard. Je kan in de ring staan waar ooit stierengevechten gehouden werden en er is ook een museum. Dit kost maar Ä2 entree.

Feesten

Je zal het tijdens je stage in Valencia vast af en toe druk hebben, maar een feestje op zijn tijd kan ook geen kwaad. Twee van de beste clubs van Valencia kan je vinden in de City of Arts and Science. Tijdens de zomermaanden wordt de tuin van Umbracle omgetoverd tot club. Dit is geweldig want dan ben je dus aan het feesten in de open lucht. Het uitzicht vanaf Umbracle is ook super mooi omdat je de hele City of Arts and Science kan zien. Je kan vanaf Umbracle naar club Mya via een trap. Je kan dan dus switchen tussen de twee clubs als je de muziek even niet leuk vindt bij de ene club. In Mya passen meer dan 2500 mensen, dus je kan je vast voorstellen hoe groot het is. In Mya heb je een grote zaal waar vooral house gedraaid wordt, een kleine zaal met R&B, Hiphop en Reggaeton en in de lobby wordt vooral Latin gedraaid. Drank is best prijzig bij Umbracle en Mya. Een biertje kost ongeveer Ä5 en een Gin Tonic Ä9, maar als je entree betaalt van ongeveer Ä12 krijg je een bonnetje voor ÈÈn drankje. Je kan ook jezelf op de gastenlijst zetten via de website van Xceed en dan betaal je geen entree voor 01.00. Xceed kan je gebruiken voor meerdere clubs, wat heel handig is om geld te besparen. Maak hier dus zeker gebruik van tijdens je stage in Valencia!

Als je van een wat kleinere uitgaansgelegenheid houdt dan is Bolseria een leuk tentje. Het is een soort mini club in de wijk ëEl Carmení in het centrum. De sfeer is heel goed daar, de muziek is geweldig en iedereen danst met elkaar. Soms doen de feestgangers daar uit het niets dance battles. Drankjes zijn hier ook niet heel goedkoop. Een Gin Tonic is Ä8 en een biertje Ä5.
De clubs Indiana, Rumbo 144 en Play zijn ook leuk om een avond te feesten. Indiana is best groot met drie verschillende zalen waar Latin, R&B en top 50 muziek wordt gedraaid. Het is midden in het centrum en is onder studenten een erg populaire club.

Rumbo 144 is in de straat Avenida Blasco IbaÒez, wat in de universiteitswijk ligt en een heel populaire straat is voor studenten. Er zijn daar barretjes waar je 10 shots kan halen voor 6 euro, dus als je van plan bent om naar Rumbo te gaan kan je eerst goedkoop daar in de buurt indrinken. In Rumbo wordt goeie R&B en Hiphop gedraaid en er zijn ook vaak thema feesten. Bijvoorbeeld een Nederlandse avond.

Club Play is in de Ruzafa wijk en is kleiner en goedkoper dan de andere clubs die net genoemd zijn. Play wordt beschreven als een hipster club en de muziek varieert van Alternatief tot Lounge tot R&B en Pop. Entree is gratis voor 02.30 als je Xceed gebruikt en anders betaal je Ä10 waar je twee goeie sterke drankjes voor krijgt.

Als je tijdens je stage in Valencia van 15 tot en met 19 maart in de stad bent, zal je het grootste straatfestival van Europa meemaken, genaamd Las Fallas. Mensen van over de hele wereld vliegen naar Valencia om erbij te zijn. Het festival wordt gehouden om de komst van de lente te vieren. Valencianen bouwen enorme poppen van bijvoorbeeld papier-machÈ, en dan verbranden ze die poppen. Wanneer je je stage in Valencia doet en je bent er de hele lente dan zal je opmerken dat dit festival een grote gebeurtenis is en dat mensen een maand ervoor al beginnen met voorbereiden. Het gaat echt om plezier maken, gelukkig zijn, dansen en lekker gek doen met zín allen.

Eten en drinken

De beste taart kan je eten bij Dulce de Leche in de wijk Ruzafa. Als je van taart houdt dan zal je hier tijdens je stage in Valencia heel vaak gaan eten. Ze hebben de meest lekkere en aparte cheesecakes daar. Vlakbij Dulce de Leche heb je Trentatres Gallery CafÈ waar je heerlijke mojitoís kan drinken die vanaf 17.00 maar Ä3 kosten. Tegenover Trentatres zit restaurant El Rus. Daar kan je heel veel soorten heerlijke belegde broodjes en tapas eten voor niet al te veel geld. Verder heb je nog een geweldig hamburger restaurant in de Ruzafa wijk; The Black Turtle. Daar moet je tijdens je stage in Valencia ook zeker een keer gegeten hebben.

Als je niet al te veel geld uit wilt geven en je wilt toch buiten de deur iets simpels eten dan is 100 Montaditos daar een goeie plek voor. Je kan daar 100 verschillende kleine belegde broodjes eten en ook dingen zoals nachoís, hotwings en gefrituurde Gouda kaas balletjes. Op woensdag en zondag kost alles daar Ä1.

Vlakbij het Malvarrosa strand kan je heerlijke tapas eten in een klein traditioneel Spaans tentje genaamd Casa MontaÒa. Je moet er wel voor openingstijd al zijn want anders is er een grote wachtrij omdat het zo populair is.

Midden in het centrum zit Sagardi waar je erg goede en heel speciale pinchos kan eten (kleine belegde broodjes). Sagardi is erg populair onder toeristen en is ook zeer betaalbaar; ongeveer Ä1,20 tot Ä2 per pincho. Bij Pincho y Trago kan je ook erg goede tapas eten. Vergeet daar vooral de chicken lollypops niet te nemen als je van chicken wings houdt.

Valencia is een magische stad waar je de mooiste bezienswaardigheden hebt, geweldige clubs en heerlijke eetgelegenheden. Iedereen die ervoor kiest een stage in Valencia te gaan doen zal verliefd worden op deze stad, so stop doubting and just

 

GO FOR IT!