Erasmus Beurs voor jouw stage in Spanje

De Erasmus beurs via de EU is een interessante beurs om naar te kijken. Een buitenlandse stage is een investering in jouw toekomst en daardoor is het goed om te kijken wat de kosten en opbrengsten zijn tijdens jouw stage periode. Maar wat is het Erasmus programma eigenlijk? Bekijk de onderstaande voorwaarde goed en voor de laatste update check de website van de Erasmus beurs

Voorwaarden van een Erasmus beurs:

  • Stage in Spanje van minimal 3 maanden en maximal 12 maanden.
  • De stage in Spanje dient fulltime te zijn.
  • Je moet het eerste studiejaar hebben afgerond.
  • De stage moet een onderdeel van jouw studie zijn en je moet ingeschreven staan in Nederland of Belgie.
  • Jouw studie dient de stage in Spanje officieel goed te keuren en tevens te erkennen.
  • Je moet een stage overeenkomst kunnen aantonen voor een Erasmus beurs.

Hoe betaal ik mijn stage in Spanje?

Het is een investering voor je toekomst om een buitenlandse stage te doen. Wij doen ons best om een stagevergoeding te regelen voor jou. Verder kan je een uitwonende beurs aanvragen (ongeveer 250 euro) en kan je de OV kaart inleveren (ongeveer 90 euro). Hiernaast kan je een Erasmus beurs aanvragen en krijg je ongeveer 200 euro per maand. Belangrijk is om altijd een check te doen of bovenstaande beurzen nog geldig zijn, met name de Erasmus beurs.

stage in Barcelona

Oprichting Erasmus beurs

De beurs is in 1987 opgericht door een initiatief van de Europese Comissie voor het stimuleren van hoger onderwijs in de Europese Unie. Het Erasmus programma maakt deel uit van het SOCRATES programma wat ook een onderdeel is van de EU. Wij zijn blij dat er veel gebruik gemaakt wordt van het programma waardoor een mooie stimulans is om naar het buitenland te gaan voor een stage.
stage-spanje-280

Wat betekent dit voor jouw stage in Spanje

De Erasmus beurs kan je zien als een tegemoetkoming in jouw stage kosten zoals verblijf en reiskosten. De Erasmus beurs bedrag bedraagt minimaaal 200 euro per maand voor een verblijf tijdens jouw stage in Spanje van minimal 3 maanden. Je krijgt een voorschot van 150 euro per maand na het indienen van jouw aanvraag. Doe de aanvraag zo snel mogelijk zodat je zeker weet dat je de beurs krijgt!
stage in Madrid

Deelname Hogescholen aan de Erasmus beurs

Volgens het EU onderzoek zijn er in 2016 meer dan 3100 Hogescholen en Universiteiten uit 31 verschillende landen ingeschreven aan het Erasmus programma. Er hebben al meer dan 1.9 miljoen studenten gebruik gemaakt van het Erasmus programma. Wij als GO werken samen met de meeste scholen die hieraan deelnemen. Sommige scholen regelen zelfs de hele aanvraag voor jou. Graag even met ons schakelen of jou school dit ook doet.

Wie maken er gebruik van de Erasmus Beurs?

Nederlandse studenten maken eigenlijk niet veel gebruik van een uitwisseling in het buitenland in vergelijking met andere Europese steden. Iedere school die is aangesloten heeft een Erasmus coordinator. Na aanmelding bij GO  kijk bij jouw school wie de coordinator is voor meer informative over het Erasmus programma.
Stage Barcelona