El Encierro

Stage in Spanje

Wil jij graag stage lopen in een Spaanse stad? GO Placemens kan jou helpen aan een uitstekende stage in Barcelona, Madrid of in Valencia. Voor slechts €500,- kan GO Placements je helpen met het vinden van een stage in Spanje. Door onze ervaring zorgen wij ervoor dat je bij een leuk en uitdagend bedrijf terecht komt. Ook regelen wij jouw accommodatie en vliegveld pick-up. Meld je snel aan voor een stage in Spanje door op de ‘Apply’ button te klikken.

El Encierro

Tijdens jouw stage in Spanje mag je zeker het grote stierenevenement El Encierro niet missen. Het wordt gehouden in het noorden van Spanje, om precies te zijn in het centrum van San Fermin. Ruim een week lang is het feesten en genieten van heerlijke gerechten en Spaanse wijnen. Het zal een onvergetelijke ervaring zijn in jouw stage periode.

Een stage in Spanje via goplacements.com is een unieke ervaring. contact ons nu om ook deze ervaring te hebben

Geschiedenis van El Encierro

Het evenement El Encierro bestaat sinds 1899 en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het stierenrennen werd ooit uit noodzaak gedaan om de stieren van de stal naar de arena te leiden. De enige manier om dit voor elkaar te krijgen was via de straten. Destijds wilden de mensen mee rennen met de stieren, was op dat moment echter nog illegaal was. Uiteindelijk groeide het uit tot een spectaculaire traditie. Het feest wordt sinds 1591 gevierd ter ere van San Fermín. In 1852 werd er een nieuwe arena gebouwd, waardoor er dus ook een nieuwe route kwam. In 1899 ontstond El Encierro nadat de route korter werd gemaakt.

Een stage in Spanje via stage-spanje.nl is een unieke ervaring. contact ons nu om ook deze ervaring te hebben

Feestweek in Spanje

Ben jij tijdens je stage toe aan een traditioneel Spaans feest? Dan mag je dit evenement zeker niet missen tijdens je stage periode. Het stieren evenement wordt jaarlijks gevierd van 7 juli tot en met de 14 juli. De opening van het evenement start om 12 uur ’s middags op 6 juli, en wordt geopend met twee knallende vuurpijlen. Ook worden er honderden champagne flessen gepopt en feestelijke muziek afgespeeld. De tocht begint vanaf 7 juli dagelijks bij Calle Santo Domingo waar de klokken om 8 uur ’s ochtends luiden en het stierenrennen kan beginnen. De afstand tussen de kerk en de arena is 825 meter, en het duurt ongeveer drie à vier minuten, hooguit tien tot de stieren de arena bereiken. Of je nu meedoet of toekijkt, El Encierro is een prachtig feest om te bezoeken tijdens je stage in Spanje.

Culinair festijn

Leer tijdens je stage meer van de Spaanse cultuur! El Encierro gaat niet alleen om het stierenrennen, maar ook het eten speelt een grote rol tijdens het feest. Gedurende het evenement wordt er veel gekookt, want het vlees van de stieren is een lekkernij. De stoofpot “Estofado de carne de torro” mag je niet missen. Dit is een Spaans gerecht dat voor het stierenevenement gemaakt wordt. Naast de stoofpot van stierenvlees is er ook veel vraag naar een traditioneel recept als lamskop met orgaanvlees. Dit wordt “Cabeza y corada” genoemd. Door de grote belangstelling voor de vleesgerechten wordt er speciaal voor El Encierro vlees uit omliggende steden ingekocht. De traditionele gerechten zou je daarom ook niet mogen missen tijdens je stage in Spanje!

stage spanje